Voor (aankomende) docenten | OnderwijsSelect

(Aankomende) docenten

Docent
Werken bij één van onze scholen betekent werken aan kwaliteit van onderwijs. Jij bent als docent verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons onderwijs. Als docent weet je jouw leerlingen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Maatwerk en aandacht voor de leerling zijn kernbegrippen die jouw werkwijze typeren. Deze uitgangspunten zijn er niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor jou als docent. Je ontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van ons onderwijs.

Voor nieuw benoemde docenten kennen we een begeleidingstraject van minimaal één jaar. Bij al onze (nieuw benoemde) docenten staat de professionele ontwikkeling en loopbaan centraal. Wij geven hieraan invulling door middel van verschillende ontwikkelingsactiviteiten en geven faciliteiten voor studie, trainingen en opleidingen. Ook coaching, intercollegiale consultatie en intervisie behoren tot de mogelijkheden. We bieden de mogelijkheid om je binnen je functie te verdiepen, danwel te specialiseren in een bepaald profiel. Hierbij kun je denken aan een expertrol op het gebied van onderwijsontwikkeling, coaching of coördinerende activiteiten. We gaan hierbij niet uit van profielen voor het leven, maar op dit moment passend bij jouw kwaliteiten, je loopbaanfase en de doelen van onze school.

Zij-instromers
Als jij vanuit een ander vakgebied de overstap wilt maken naar een docentfunctie bieden wij hiervoor mogelijkheden. Met een afgeronde vakgerichte Bachelor- of Masteropleiding kun je in aanmerking komen voor het zij-instroomtraject. We bekijken van te voren of er mogelijkheden voor jou zijn om binnen het onderwijs aan de slag te gaan. Vervolgens wordt door middel van een assessment bekeken of je voor het zij-instroomtraject in aanmerking komt. Als dit traject bij je past kun je binnen twee jaar als bevoegd docent voor de klas staan. Om te kijken of je in aanmerking komt voor dit traject en of dit bij je past, ga dan naar de site van de rijksoverheid.

Traineeship
Heb jij een masteropleiding afgerond na 1 juli 2009 of rond je deze binnenkort af en wil je het onderwijs in, dan is het Onderwijstraineeship wellicht iets voor jou. Het Onderwijstraineeship is een tweejarig leerwerktraject waarbij je direct start met een betaalde baan als docent op één van onze scholen. Je krijgt in die periode een verdiepingsprogramma op maat aangeboden en je volgt een universitaire opleiding tot eerstegraads docent.

Geïnteresseerden voor een zij-instroomtraject kunnen contact opnemen met Maria van den Dijk of Marieke Schulenburg,
Wi je meer informatie over een onderwijstraineeship, ga dan naar: 
https://traineesinonderwijs.nl/

Op de facebookpagina www.facebook.com/wordleraarinhetvo staat veel informatie hoe je leraar kunt worden in het voortgezet onderwijs.

Ben je geïnteresseerd in een baan bij een van onze scholen, maak dan hier een job-alert of kijk bij onze vacatures.

Vacatures

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!