Onze medewerkers

Alieke Rouw

Decaan | CSG Reggesteyn

'Die veranderingen; ik vind het leuk, spannend en uitdagend!'

Ik ben Alieke Rouw en ik ben decaan op Reggesteyn voor het vmbo en de havo. Na mijn middelbare schooltijd heb ik een jaar pabo gedaan. Al na een paar maanden kwam ik erachter dat dit niets voor mij was en zat ik met de vraag: ‘Wat nu, welke opleiding past bij mij?’. Ik vind het leuk leerlingen te helpen een antwoord op die vraag te vinden, daarom ben ik de opleiding Personeel en Arbeid (inmiddels HRM) gaan doen en die heb ik afgerond. Daarna ben ik gaan werken. In 2007 ben ik begonnen met een deeltijdbaan van 12 uur, op de vestiging Rijssen. Na een jaar werd dat een volledige baan en werd ik decaan op alle drie de vestigingen van Reggesteyn.

Mijn werk is constant in ontwikkeling, in beweging. Je moet zelf zorgen dat jij je ontwikkelt, bijblijft, scherp blijft. Dat vind ik leuk. Nu speelt bijvoorbeeld de vernieuwing van het vmbo, van het beroepsgerichte onderwijs. Dat verandert landelijk met een nieuwe indeling en nieuwe examens.

In plaats van afdelingen komen er profielen met keuzedelen. Op Reggesteyn komt onze bovenbouw er heel anders uit te zien én hebben we een interne verhuizing van de beroepsgerichte afdelingen van de vestiging W. de Clercqstraat naar Rijssen. Daar wordt dan weer verbouwd en de Bouw gaat naar een externe locatie. Ook de manier waarop we leerlingen begeleiden verandert. Die wisselingen en het zoeken naar andere vormen; ik vind het leuk!

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en goed op de hoogte bent van wat er speelt en wat de landelijke en regionale ontwikkelingen zijn. Het is nooit saai, er is altijd wel iets te doen. Ik volg zelf ook cursussen, het afgelopen jaar heb ik een training reflectiegesprekken gevolgd en een cursus coachingsvaardigheden. Dat helpt me bij de uitvoering van mijn eigen werk en het is de bedoeling dat ik de vaardigheden doorgeef aan mij collega’s. Dat is natuurlijk spannend, maar ook een uitdaging. Ik ben blij dat Reggesteyn me de mogelijkheid biedt dat ik dit kan doen en me zo kan ontwikkelen.

Ik vind vooral het individuele contact met de leerling leuk. Daar doe ik het voor! Ik vind het vooral fijn, wanneer ik merk dat ik een leerling echt heb kunnen helpen. Soms komen leerlingen langs, of krijg ik een bedankje van ouders via de mail. Dat is mooi, het betekent dat ik mijn werk goed heb gedaan. Daarnaast krijg ik hier als decaan de ruimte mijn eigen tijd in te delen. Op Reggesteyn gaan we ervan uit dat je hiervoor zelf verantwoordelijkheid draagt. Dat biedt ruimte, heerlijk!..

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!