Onze medewerkers

Desirée Kelder

Docent LWOO | CSG Reggesteyn

‘Deze school geeft mij kansen voor mijn persoonlijke ontwikkeling’

Terwijl ik bezig was met afstuderen aan de PABO ben ik al begonnen met werken in het speciaal onderwijs aan de Elimschool verbonden aan Medisch Kindertehuis de Reggeberg te Hellendoorn. Dit was slechts een tijdelijke baan, maar gelukkig kon ik meteen daarna aan de slag in het basisonderwijs. Na 16 jaar werkjaren en ervaring in groepen  1 t/m 8 werd het tijd voor verandering.

Zo kwam ik terecht in het Voortgezet Onderwijs. Omdat een 2de graads bevoegdheid een eis is ben ik onmiddellijk begonnen met de studie Nederlands en na 1,5 jaar kon ik mijzelf docent Nederlands noemen. Intussen ben ik volledig ingezet in de LWOO (leerwegondersteunend onderwijs). Ik ben mentor en geef ik verschillende vakken zoals Engels, Nederlands, wiskunde, Rekenen, Begrijpend lezen en Mens en Maatschappij.

In 2013-2014 ben ik met een collega bezig geweest met de ontwikkeling van “de vernieuwde LWOO”. Het betreft hier een pilot-project, waarvoor door ons een “LWOO-plan” is geschreven. Dit plan wordt regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Samen geven wij de hele week les aan één groep van 27 leerlngen met een LWOO-indicatie. Tijdens de praktijkvakken gaan wij mee als pedagogisch begeleiders. De schoolleiding heeft ons de ruimte gegeven om dit concept vorm te geven. Zo hebben wij zelf het nieuwe lokaal ontworpen en ingericht, zijn er regelmatig reflectie momenten en hebben wij veel verantwoordelijkheid. Het afgelopen schooljaar werd zowel door leerlingen, ouders als ook door docenten positief gewaardeerd. Al met al heb ik een boeiende baan, die mij veel voldoening geeft.

Reggesteyn geeft mij kansen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Er wordt geluisterd naar wat ik graag zou willen en er wordt gekeken welke taken er bij mij passen. De laatste ontwikkelingen rondom het passend onderwijs hebben natuurlijk ook hun invloed binnen het LWOO. Reggesteyn heeft mij letterlijk de kans gegeven om mijn horizon te verbreden. In 2013 ben ik samen met een collega op studiereis geweest naar Amerika. Hier hebben we gekeken hoe passend onderwijs in de praktijk wordt toegepast. Prima aansluiting op mijn huidige werkzaamheden en taken en natuurlijk een fantastische ervaring! 

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!