Onze medewerkers

Henk Baan

Conciërge | CSG Reggesteyn

‘je moet vooral in de huid van de leerling kruipen.’

Ik ben Henk Baan, 52 jaar en werkzaam als conciërge op de vmbo-vestiging Willem de Clercqstraat. Voordat ik hier kwam werken ben ik eerst 34 jaar als postbode werkzaam geweest bij PTT-Post/Post NL. Door de reorganisatie bij de PTT ben ik om mij heen gaan kijken en werd geattendeerd op een vacature bij scholengemeenschap Reggesteyn. Eerst heb ik in overleg met mijn voormalige werkgever een week stage gelopen op deze school en vervolgens heb ik gesolliciteerd op de vacature voor conciërge. Dit omdat ik tijdens de stage heb ervaren hoe leuk de omgang met mensen is en dat er een stuk vrijheid zit in het werk dat je doet. Na een gesprek ben ik op 1 juni 2012 aangenomen als conciërge.

​Het werk van conciërge is leuk en gevarieerd en ik heb leuke collega’s. Binnen deze baan heb ik wel veel meer verantwoordelijkheid dan in mijn vorige baan. Er wordt van je verwacht dat je zeer handelend kunt optreden, bijvoorbeeld bij een ongeval o.i.d. met een leerling. Er komt op een positieve manier veel op je af als conciërge. Ik heb veel plezier in mijn werk en daardoor kan ik de piekbelasting ook wel goed aan. Als conciërge moet toch echt wel stressbestendig zijn, rustig kunnen blijven in alle omstandigheden en je moet een klik hebben met de leerlingen en over inlevingsvermogen beschikken. Je moet leerlingen op een juiste manier tegemoet treden, soms duidelijk zijn maar je moet vooral in de huid van de leerling kruipen. Je moet daarom ook communicatief zeer vaardig, goedgehumeurd en samenwerkingsgericht zijn. We willen leerlingen klaarstomen voor de maatschappij en daarom vind ik mijn werk zo leuk.

Mijn werk vind ik elke dag leuk. Geen dag is hetzelfde en de onvoorspelbaarheid maakt het leuk. Juist de ongestructureerdheid van het werk en de omgang met leerlingen maakt het zo leuk. Ik geniet dagelijks van mijn werk en heb geen spijt van deze keuze.

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!