Onze medewerkers

Jeroen Oord

Docent LWOO | CSG Reggesteyn

‘De kerstviering was een feest door en voor leerlingen en zo hoort het ook’

Ik ben Jeroen Oord en ben werkzaam binnen CSG Reggesteyn als LWOO docent op locatie C in Nijverdal. Ik heb de PABO gevolgd via een zogeheten “afstandstraject”, waardoor ik daarnaast aan de slag kon als onderwijsassistent. Deze combi van leren en werken heeft mij onbewust heel veel bagage gegeven. Door veel te zien en te horen van ervaren collega’s werd ik goed voorbereid op de dagelijkse praktijk. Na zeven jaren speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs ben ik in 2013 begonnen op Reggesteyn. Kinderen met een bijzondere onderwijsbehoefte hebben me altijd geboeid en gemotiveerd. Het is voor mij daarom geen verrassing dat ik nu in het regulier onderwijs ook betrokken ben bij hen die iets “extra’s” nodig hebben. Vanaf aankomend schooljaar start ik met de opleiding tot docent Nederlands.

Het werk op Reggesteyn trekt mij aan vanwege de diversiteit in het werk. Het zelf geven van de algemeen vormende vakken en de pedagogische begeleiding van leerlingen bij vaklessen is zeer afwisselend. In het voortgezet onderwijs kun je iets extra’s bieden aan leerlingen, het zijn belangrijke jaren in de loopbaan van het kind. Het heeft even tijd gekost totdat ik gewend was, maar wellicht is dat wel logisch in een grotere school. Ik ervaar op Reggesteyn de vrijheid om fouten te mogen maken, maar ook om de verantwoordelijkheid voor iets te mogen nemen wanneer je ergens bij betrokken wordt.

Het meest bijzondere en mooie moment in mijn eerste jaar was toch wel de kerstviering. Een groep leerlingen die onder begeleiding van enkele docenten een hele mooie viering neerzetten voor de gehele school. Een feest door en voor leerlingen en zo hoort het ook!

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!