Onze medewerkers

Jolien Ligtenberg

Unitleider vmbo onderbouw basis kader | CSG Reggesteyn

‘Binnen Reggesteyn kan ik mezelf zijn.’

Ik ben Jolien Ligtenberg en werk zo'n 12 jaar bij Reggesteyn. De eerste 10 jaar was ik werkzaam als docent, mentor en teamcoördinator binnen het Praktijkonderwijs. De afgelopen twee jaar was ik teamleider, binnen het LWOO. Vanaf het schooljaar 2016-2017 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan: ik ben unitleider van het vmbo onderbouwteam, op de Willem de Clercqstraat geworden. Naast onderwijs en leerlingen, geef  ik hier leiding aan het (docenten)team.

Toen ik 10 jaar geleden klaar was met de Pabo ben ik op zoek gegaan naar een baan in het basisonderwijs. Deze waren er echter weinig. Toen mij een baan als docent Praktijkonderwijs werd aangeboden, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Ik had niet verwacht dat ik zo enthousiast zou zijn over het werken met deze doelgroep. De pedagogische kant voert de boventoon bij het werken met PrO leerlingen. Eerst moet er een band zijn tussen jou en de leerling. Dan pas is optimale ontwikkeling mogelijk. Leerlingen voelen feilloos aan of je echt bent of niet. Gedurende 5 jaar ben ik docent en mentor geweest. Ik gaf theorievakken, maar ook vakken als koken, fotografie en handvaardigheid. Na 5 jaar heb ik de rol van teamcoördinator opgepakt en merkte dat juist in deze aansturende rol mijn passie ligt.

Binnen Reggesteyn kan ik mezelf zijn. Ik geniet van de contacten met de leerlingen en hun ouders en mijn collega's. De betrokkenheid, humor, maar bovenal het samen nadenken over 'wat een leerling van docenten en ouders nodig heeft' maken dat ik geniet van mijn baan.

Zelf vind ik het belangrijk dat ik uitgedaagd blijf in mijn werk. Reggesteyn biedt mij die kansen. De meest waardevolle momenten zijn de momenten waarop een leerling of collega zich even echt laat zien; zijn hart openzet. Daar ontstaan de gesprekken die van betekenis zijn.

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!