Sollicitatie procedure | OnderwijsSelect

Sollicitatieprocedure

Heb je een passende vacature gezien en voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Solliciteer dan direct!

De sollicitatieprocedure is als volgt:

1. Je sollicitatie wordt in behandeling genomen door de P&O-afdeling van de betreffende scholengemeenschap. Je hoort vrij snel na de sluitingsdatum of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking met de leidinggevende en een aantal collega’s.

2. Ben jij de persoon die wij zoeken en is de keuze na het eerste gesprek op jou gevallen? Dan volgt een tweede (arbeidsvoorwaarden)gesprek. Als we tot overeenstemming komen, volgt er een voordracht tot benoeming.

3. Vervolgens ontvang je een aanstellingsovereenkomst. Daarnaast worden enkele administratieve handelingen in gang gezet, zodat je snel aan de slag kunt.

4. Voor aanvang van je werkzaamheden heb je een introductiegesprek met je leidinggevende. Daarin worden praktische zaken met je doorgenomen, zoals; aanvangstijden, pauzes, reglementen, etc. Ook kan het zijn dat één van onze begeleiders voor nieuw benoemde medewerkers je uitnodigt voor een kennismaking. De begeleider spreekt met jou een (maatwerk)traject af, hierin staat hoe je begeleiding de komende periode eruit ziet.

5. Ben je eenmaal in het nieuwe schooljaar aan het werk bij één van onze scholen, dan ontvang je een uitnodiging voor de introductiebijeenkomst. Dit is een kennismakingsbijeenkomst met alle nieuw benoemde collega’s, onze leidinggevenden en het College van Bestuur. Je leert dan alles over de visie van onze school en het werken binnen onze school. 

Vacatures

Inschrijven

Maak hier een Job-alert aan en blijf op de hoogte van de vacatures die perfect bij jou passen!