Veelgestelde vragen

Op veel vragen hebben we direct antwoord!

Mist jouw vraag? Wij geven antwoord!

Over deze website

Bij de vacature-alert staat een button ‘wachtwoord vergeten’. Als je hierop klikt, kun je je e-mailadres invullen. Je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd.
Ja dat kan! We hebben een Facebookpagina waarop we regelmatig informatie en praktijkverhalen over het werken op een Hogeschool plaatsen. Ook kun je ons volgen op Linkedin. Alle geplaatste vacatures worden ook via LinkedIn  verspreid.

Over solliciteren bij

Ja, we vragen je je cv en motivatie te uploaden, via een hyperlink een video toe te voegen of een hyperlink te plaatsen naar andere social media.
Als je op een vacature wilt reageren, klik je op ‘solliciteren’. Je krijgt een formulier te zien om in te vullen en je kunt je CV en motivatie uploaden.
Ja. Dit staat ook vermeld in de vacaturetekst. Je mag je motivatie overigens ook toelichten in de vorm van een filmpje (via een hyperlink).
Wij raden je aan om jouw begeleidende brief en cv als pdf te uploaden. Je motivatie kan ook geüpload worden als filmpje, via een hyperlink.
Dat betekent dat de sluitingstermijn van de vacature verstreken is en je (dus) niet meer kunt reageren.
Om er zeker van te zijn dat je sollicitatie op tijd en bij de juiste persoon terecht komt, nemen wij alleen sollicitaties in behandeling via Onderwijsselect.
Check even je SPAM mailbox, misschien dat de mail vanuit ons wervings- en selectiesysteem gezien wordt als SPAM. Houd daarom je spammailbox en ongewenste mail de in de gaten als je bij ons hebt gesolliciteerd. Als ook daar geen reactie van ons staat, neem dan contact op met de vacaturehouder of de medewerker van de afdeling P&O, die in de vacaturetekst staat vermeld.
Als je bij ons solliciteert ontvang je altijd een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. Na de sluitingsdatum van de vacature streven we ernaar om je binnen twee weken te berichten over je sollicitatie. In tijden van grote drukte, bijvoorbeeld na de mei-vakantie of bij een vacature waar veel reacties op zijn, kan het voorkomen dat we aan twee weken niet genoeg hebben. We proberen je dan hierover tijdig te informeren.
Toon meer

Privacy

De medewerkers van de afdelingen P&O van beide scholengemeenschappen hebben functioneel toegang tot de gegevens van Onderwijsselect.nl Zodra je sollicitatie in behandeling wordt genomen door de sollicitatiecommissie hebben de deelnemers aan de commissie inzage in jouw gegevens. De privacyreglementen van de scholen worden daarbij in acht genomen.
Je geeft ons hiermee toestemming om jouw gegevens op te slaan en te verwerken. Door aan te geven dat je het privacyreglement hebt gelezen, weet je wat wij wel, maar vooral ook niet doen met de gegevens die je hebt ingevuld.
We streven ernaar ons sollicitantenbestand zo actueel mogelijk te houden. Dat betekent dat we, na afronding van de sollicitatieprocedure, je sollicitatiegegevens maximaal vier weken bewaren, daarna worden de gegevens van je sollicitatie vernietigd.
Toon meer

Stage

Onze scholen hebben gedurende het hele schooljaar een vacature voor stagiaires openstaan waar je op kunt reageren, zie de pagina vacatures. Een vacature-alert aanmaken voor een stageplaats is dan ook niet nodig.
Ja, studenten van alle opleidingen kunnen solliciteren naar een stageplaats, ongeacht of er een samenwerkingsovereenkomst is.
Nee, we publiceren al onze vacatures op de website en nemen geen open sollicitaties in behandeling. Je kunt reageren op de vacature voor stagiaire als je je interesse in onze scholen kenbaar wilt maken.
Als je reageert op de vacature die online staat, kun je een voorkeur opgeven voor een vestigingsplaats of onderwijsniveau.
Als je in opleiding bent tot docent, is dit veelal bekend bij (het stagebureau van) je lerarenopleiding. Als je via je lerarenopleiding hierover geen informatie hebt ontvangen dan kun je altijd, via de vacature voor stagiair(e) op onze website, je interesse kenbaar maken. We kijken dan intern welke mogelijkheden er voor je zijn bij Reggesteyn of Het Noordik.
Ja, zie site hiervoor de site van het SBB.
Toon meer

Vacature-alert

Je kunt je afmelden via de website of via de e-mails die je ontvangt voor een ingestelde alert. In de e-mail vind je hiervoor twee links: afmelden voor de vacature alert / instellingen aanpassen
Zeker, ook voor onderwijsondersteunende functies kun je een vacature-alert aanmaken.
Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld matchen wij de vacatures met: • de functie die je zoekt • het aantal uren dat je wilt werken • jouw opleidingsniveau
Je kunt solliciteren zonder een vacature-alert aan te maken. Dat doe je door op de button 'solliciteer' te klikken bij de vacature waar je op wilt reageren.
Nee, we publiceren al onze vacatures op de website en nemen geen open sollicitaties in behandeling. Je kunt reageren op een geschikte vacature om je interesse in onze scholen kenbaar te maken.
Je maakt een vacature-alert aan zodat je op de hoogte wordt gehouden van onze actuele vacatures die matchen met jouw zoekvraag.
Toon meer

Werving- en selectieprocedure

1. Je sollicitatie wordt in behandeling genomen door de P&O-afdeling van de betreffende scholengemeenschap. Je hoort vrij snel na de sluitingsdatum of je wordt uitgenodigd voor een eerste kennismaking met de leidinggevende en een aantal collega’s. 2. Ben jij de persoon die wij zoeken en is de keuze na het eerste gesprek op jou gevallen? Dan volgt een tweede (arbeidsvoorwaarden)gesprek. Als we tot overeenstemming komen, volgt er een voordracht tot benoeming. 3. Vervolgens ontvang je een aanstellingsovereenkomst. Daarnaast worden enkele administratieve handelingen in gang gezet, zodat je snel aan de slag kunt. 4. Voor aanvang van je werkzaamheden heb je een introductiegesprek met je leidinggevende. Daarin worden praktische zaken met je doorgenomen, zoals; aanvangstijden, pauzes, reglementen, etc. Ook kan het zijn dat één van onze begeleiders voor nieuw benoemde medewerkers je uitnodigt voor een kennismaking. De begeleider spreekt met jou een (maatwerk)traject af, hierin staat hoe je begeleiding de komende periode eruit ziet. 5. Ben je eenmaal in het nieuwe schooljaar aan het werk bij één van onze scholen, dan ontvang je een uitnodiging voor de introductiebijeenkomst. Dit is een kennismakingsbijeenkomst met alle nieuw benoemde collega’s, onze leidinggevenden en het College van Bestuur. Je leert dan alles over de visie van onze school en het werken binnen onze school.

Stel een vraag

Staat jouw vraag niet bij de FAQ’s? Vul dan het contactformulier in. Je hoort snel van ons.

 

  • Met welke school zoek je contact?

  • Jouw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures Bekijk alle vacatures

Op alle vacatures van OnderwijsSelect zijn de algemene arbeidsvoorwaarden van kracht.