Joris de Vries

Een verhaal van Joris de Vries
Joris de Vries werkt sinds februari 2016 bij Het Noordik. Hij staat als docent Natuurkunde en NLT (Natuur, Leven en Techniek) voor de klas, maar heeft ook het IT-college opgezet.

“Bij Het Noordik staan we open voor nieuwe initiatieven en is er ruimte om jezelf te ontwikkelen”

Samen werken aan onderwijsvernieuwing

“Bij Het Noordik heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen tot een goede docent. Ik ben thuis in mijn vakgebied en sectie en krijg ook de mogelijkheid om het onderwijs te vernieuwen. Zo maken we de laatste jaren meer gebruik van ICT bij de natuurkundepractica. We werken continu samen aan nieuw lesmateriaal en nieuwe opdrachten. We zorgen ervoor dat ons onderwijs blijft aansluiten bij de behoeftes van onze leerlingen. Bij al deze ontwikkelingen maken we gebruik van de nieuwe mogelijkheden die ICT ons biedt. Ook betrekken we de ‘buitenwereld’ meer in het onderwijs, wat leidde tot een samenwerking met de Universiteit Twente. Daar ben ik best wel trots op.

Uitdaging blijven zien

Het IT College is een modulair keuzeprogramma voor leerlingen met een doorlopende ICT leerlijn vanaf de brugklas tot en met de examenklas. Dat is een mooi en praktisch voorbeeld dat we bij Het Noordik veel ruimte krijgen om onszelf, maar ook het onderwijs verder te ontwikkelen. Dat lukt hier prima, omdat we goed en prettig samenwerken met collega’s onderling. Ik gebruik meerdere werkvormen, zodat alle leerlingen het beste uit hun talenten halen. Ik probeer te differentiëren in praktische opdrachten, zodat iedereen op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. ICT-rijkonderwijs is hier een mooie toevoeging in. Ook wil ik mijzelf blijven uitdagen. Wetenschap en technologie zijn continu in ontwikkeling. Als docent moet je bijblijven om je vak actueel en interessant te houden, voor jezelf én voor de leerlingen.

“Er is een goede sfeer, zowel tussen docenten onderling en tussen leerlingen en docenten.”

In het onderwijs moet je plezier blijven houden in je werk en vakgebied. Bij Het Noordik ervaar ik dat zeker. Er is een goede sfeer, zowel tussen docenten onderling als tussen leerlingen en docenten. We werken zeer prettig samen met ons team. Dat leidt tot nieuwe initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”

“Opleiden doe je samen op alle fronten, binnen en buiten de school”
Het verhaal van Moniek

Meer medewerkersverhalen

Welke sfeer, cultuur, collega’s, ondersteunin, samenwering en werkwijzen tref je aan bij Reggesteyn en Het Noordik? Onze medewerkers delen graag hun ervaringen! Bekijk alle verhalen

Wendy van Londen

Wendy van Londen werkt sinds 2020 bij Reggesteyn, locatie Noetelerbergweg in Nijverdal. Zij werkt als docent Duits VWO en is verantwoordelijk voor de Goethe Prüfungen.

Nicolle Gerrits

Nicolle Gerrits werkt sinds 2019 bij Reggesteyn, locatie Rijssen. Voorheen was ze werkzaam in een tandartspraktijk. Door de overstap te maken naar het onderwijs is Nicolle een nieuwe uitdaging aangegaan en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Maarten Dommerholt

Maarten Dommerholt maakte ongeveer tien jaar geleden de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Hij geeft het vak Aardrijkskunde, maar is ook expert kwaliteitszorg bij Het Noordik C. van Renneslaan.

Maarten Scholten

Maarten Scholten is projectcoördinator Sterk Techniek Onderwijs (STO) bij Reggesteyn: "Daarvoor was ik vier jaar docent bouwtechniek op een vmbo-school in Barneveld. Voordat ik het onderwijs instapte werkte ik vijftien jaar in de bouw.

Moniek Masselink

Moniek Masselink heeft al haar stages doorlopen binnen de vestigingen van CSG Het Noordik. Na de LIO-stage is ze, zoals ze zelf zegt: “Blijven hangen in Vroomshoop”.