Maarten Dommerholt

Een verhaal van Maarten Dommerholt
Maarten Dommerholt maakte ongeveer tien jaar geleden de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Hij geeft het vak Aardrijkskunde, maar is ook expert kwaliteitszorg bij Het Noordik C. van Renneslaan.

“Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om bij Het Noordik te gaan werken. De organisatie begeleidt je goed en je hebt allerlei kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.”

Elke dag samen beginnen

“Bij de CR, zo noemen we onze vestiging intern, werken de leerlingen met een persoonlijk leerplan. Als mentorcoaches steunen wij hen om zelf planningen te maken en hun leerdoelen te bepalen. Dagelijks is er bij ons overleg over de resultaten en welzijn van leerlingen. Eerst met de coaches onderling, aansluitend als mentorcoach met de klas. Zo starten we elke dag samen. Als mentor heb je dan veel informatie over jouw mentorleerlingen en andere leerlingen die je lesgeeft. Ook collega’s onderling helpen elkaar waar nodig. Dit komt mede door de structuur van onze lespleinen en teamkamers. Teamwork is bij ons de basis.”

Ruimte om talenten te benutten

“Niet alleen onze leerlingen krijgen alle mogelijkheden om hun talenten te benutten, dat geldt ook voor ons als medewerkers. Naast het lesgeven kreeg ik de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen in kwaliteitszorg. Dat is erg leuk om te doen en mooi dat Het Noordik mij die kans gunde. Door mijn rol als expert kwaliteitszorg zie ik nu veel meer het grotere geheel, hoe alles in en met elkaar samenhangt. Maar ook als docent merk ik dat je ertoe doet en dat je invloed hebt in de organisatie.”

“Ik ben erg trots op wat we samen hebben bereikt, persoonlijk ook in mijn rol als mentor en docent. En dat mensen steeds beter de weg vinden naar mijn kantoor om data en bruikbare informatie te halen en te delen, dat is uiteraard ook een zeer mooie ontwikkeling!”

“Opleiden doe je samen op alle fronten, binnen en buiten de school”
Het verhaal van Moniek

Meer medewerkersverhalen

Welke sfeer, cultuur, collega’s, ondersteunin, samenwering en werkwijzen tref je aan bij Reggesteyn en Het Noordik? Onze medewerkers delen graag hun ervaringen! Bekijk alle verhalen

Wendy van Londen

Wendy van Londen werkt sinds 2020 bij Reggesteyn, locatie Noetelerbergweg in Nijverdal. Zij werkt als docent Duits VWO en is verantwoordelijk voor de Goethe Prüfungen.

Nicolle Gerrits

Nicolle Gerrits werkt sinds 2019 bij Reggesteyn, locatie Rijssen. Voorheen was ze werkzaam in een tandartspraktijk. Door de overstap te maken naar het onderwijs is Nicolle een nieuwe uitdaging aangegaan en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Maarten Scholten

Maarten Scholten is projectcoördinator Sterk Techniek Onderwijs (STO) bij Reggesteyn: "Daarvoor was ik vier jaar docent bouwtechniek op een vmbo-school in Barneveld. Voordat ik het onderwijs instapte werkte ik vijftien jaar in de bouw.

Joris de Vries

Joris de Vries werkt sinds februari 2016 bij Het Noordik. Hij staat als docent Natuurkunde en NLT (Natuur, Leven en Techniek) voor de klas, maar heeft ook het IT-college opgezet.

Moniek Masselink

Moniek Masselink heeft al haar stages doorlopen binnen de vestigingen van CSG Het Noordik. Na de LIO-stage is ze, zoals ze zelf zegt: “Blijven hangen in Vroomshoop”.