Moniek Masselink

Een verhaal van Moniek Masselink
Moniek Masselink heeft al haar stages doorlopen binnen de vestigingen van CSG Het Noordik. Na de LIO-stage is ze, zoals ze zelf zegt: “Blijven hangen in Vroomshoop”.

“Opleiden doe je samen op alle fronten, binnen en buiten de school”

Groeien in je rol

“Het Noordik Vroomshoop is een kleinschalige school met een breed aanbod van vmbo-bb tot de onderbouw van de havo en het vwo. Als docente Duits hecht zij er veel waarde aan dat leerlingen zich in deze vreemde taal verstaanbaar kunnen maken, aangezien veel leerlingen in hun verdere loopbaan met de Duits taal te maken krijgen.” Daarnaast is ze ook mentor binnen de mavo-stroom en schoolopleider. “Ik ben blij met de mogelijkheden die ik binnen de organisatie heb gekregen, en nog steeds krijg, om mij verder te ontwikkelen.

Binnen het Noordik kreeg ik de kans om diverse opleidingstrajecten te volgen. In mijn relatief korte loopbaan heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt en dit mocht ik tot uiting brengen binnen de organisatie. Hier ben ik Het Noordik erg dankbaar voor. In mijn rol als schoolopleider probeer ik aanstormend talent van de lerarenopleidingen een optimale leerplek te bieden, zodat zij de kans krijgen om te groeien en plezier beleven aan het leraarschap. Als je bij ons in dienst komt, krijg je een vaste coach die je in de eerste twee jaar begeleidt. Daarnaast is er een videobegeleidingstraject en zijn er bijeenkomsten om zo van, en met, elkaar te leren. Er heerst een goede werksfeer waarin mogelijkheden worden geboden om je verder te ontwikkelen. Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Het Noordik Vroomshoop is een kleinschalige school met een breed aanbod van vmbo-bb tot de onderbouw van de havo en het vwo. Als docente Duits hecht zij er veel waarde aan dat leerlingen zich in deze vreemde taal verstaanbaar kunnen maken: “Veel leerlingen krijgen immers in hun verdere loopbaan met de Duits taal te maken. Daarnaast is ze ook mentor binnen de mavo-stroom en schoolopleider. Ik ben blij met de mogelijkheden die ik binnen de organisatie heb gekregen, en nog steeds krijg, om mij verder te ontwikkelen.

Toezien op elkaar

Elke leerling wordt bij ons op school gezien. We bieden de leerlingen kansen om zichzelf te ontwikkelen en sluiten aan bij het werkveld. Wij hanteren korte lijntjes met zowel leerlingen als ouders/begeleiders (de ‘ons-kent-ons-sfeer’) om zo een goed overzicht te kunnen houden wat er speelt en zo transparant mogelijk te zijn. Persoonlijk werk ik vanuit enthousiasme en passie voor het onderwijs en probeer dit zo goed mogelijk over te brengen op mijn leerlingen en collega’s.

“Betrokkenheid, korte lijntjes en de fijne sfeer kenmerken onze school.”

Ik ben erg trots op alle collega’s die dagelijks klaarstaan, voor de leerlingen en voor elkaar, om eruit te halen wat erin zit. We blijven kritisch kijken naar ons eigen handelen en optimaliseren dit continu. Goed voor onze persoonlijke ontwikkeling! Zo dagen we de leerlingen en medewerkers uit en motiveren we hen om het beste uit zichzelf te halen.”

Meer medewerkersverhalen

Welke sfeer, cultuur, collega’s, ondersteunin, samenwering en werkwijzen tref je aan bij Reggesteyn en Het Noordik? Onze medewerkers delen graag hun ervaringen! Bekijk alle verhalen

Wendy van Londen

Wendy van Londen werkt sinds 2020 bij Reggesteyn, locatie Noetelerbergweg in Nijverdal. Zij werkt als docent Duits VWO en is verantwoordelijk voor de Goethe Prüfungen.

Nicolle Gerrits

Nicolle Gerrits werkt sinds 2019 bij Reggesteyn, locatie Rijssen. Voorheen was ze werkzaam in een tandartspraktijk. Door de overstap te maken naar het onderwijs is Nicolle een nieuwe uitdaging aangegaan en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Maarten Dommerholt

Maarten Dommerholt maakte ongeveer tien jaar geleden de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Hij geeft het vak Aardrijkskunde, maar is ook expert kwaliteitszorg bij Het Noordik C. van Renneslaan.

Maarten Scholten

Maarten Scholten is projectcoördinator Sterk Techniek Onderwijs (STO) bij Reggesteyn: "Daarvoor was ik vier jaar docent bouwtechniek op een vmbo-school in Barneveld. Voordat ik het onderwijs instapte werkte ik vijftien jaar in de bouw.

Joris de Vries

Joris de Vries werkt sinds februari 2016 bij Het Noordik. Hij staat als docent Natuurkunde en NLT (Natuur, Leven en Techniek) voor de klas, maar heeft ook het IT-college opgezet.